MENY

Foredrag, aktiviteter og omvisninger

I løpet av året har vi en rekke foredrag og aktiviteter. Hver søndag har vi omvisninger og aktiviteter for hele familien. Våre tirsdagsforedrag er også populære, og det samme er ferieaktivitetene for barn. Velkommen til gode museumsopplevelser!

 • Vikingomvisning på Arkeologisk museum.
  Bli med på omvisning i vikingtidsutstillingen Utferd hver søndag kl. 12. Foto: Felix Skulstad/ Arkeologisk museum
 • Møt en forsker på Arkeologisk museum
  Hos oss kan du møte ekte forskere. Her er det Sean D. Denham som forteller om gamle bein. Foto: Marie Von Krogh / Arkeologisk museum
 • Fortellerstund på Arkeologisk museum.
  Innimellom har vi fortellerstund. Spennende for både små og store.
 • reis med tidsmaskinen på Arkeologisk museum.
  I underetasjen har vi en tidsmaskin. Tar du sjansen?
 • Bilde fra smia på Arkeologisk museum.
  På Museumsnatt åpner vi opp og man får se bak fasaden. Her i smia vår.

Arkeologisk museum har et mangfold av omvisnigner, foredrag og andre aktiviteter knyttet opp mot våre utstillinger og forskningen som gjøres på museet. 

Hver søndag tilbyr vi gode familieopplevelser. Utforsk forhistorien sammen med barna og en av våre verter. Bli med på omvisning eller aktiviteter, og se ekte gjenstander fra fortidens Rogaland. 

Søndager kl. 12 tar vi dere med til vikingtiden, på en familieomvisning i vikingutstillingen Utferd. Det brøler fra utstillingen, vikingene er klare til å plyndre! Vi inviterer hele familien til å bli med på en vikingomvisning i utstillingen Utferd, og avslutter med å åpne og utforske skattene som ligger låst i skattekista.
Etter omvisningen er det mulig å utforske vikinglanghuset i underetasjen og gjøre aktiviteter knyttet vikingenes hverdagsliv som å spinne ulltråd, kvernemel, slå med ildstål og flint og lære runebokstaver. (Varighet ca 30 min, og passer for barnefamilier.)

Hver søndag har vi også en familieaktivitet på museet fra kl.12.00. til kl. 15.00. Barna får være kreative samt høre litt om fortiden knyttet opp til dagens aktivitet.

Hver helg har vi åpent i tidsmaskinen og langhuset i underetasjen

I vår kalender finner du det oppdaterte programmet.