Klang av oldtid - konsert på Jernaldergarden

Fredag 14. august blir det et flott familiearrangement på Jernaldergarden med ensembelet Klang av Oltid som spiller på bronselur. Gården åpnes kl. 17 og da vil det være mulig å grille medbrakt grillmat på våre ildsteder. Konserten starter kl. 18.

Bilde av to musikere med bronselur. Gaute Vikdal (t.h) og Jens Chr. Kloster spiller bronselur med ensemblet Klang av Oldtid på Jernaldergarden fredag 14. august.

Klang av Oltid skal ha en serie konserter i Rogaland, og på konsertene vil verket Solriter av komponisten Kyrre Sassebo Haaland få sin urframføring. Solen og dyrking av solguden stod sentralt i bronsealderen, i Solriter har komponisten latt seg inspirere av muligheten av sirkulære og akustisk vandrende sekvenser.
Konsertene er utarbeidet i nært samabeid med Arkeologisk Museum og setter fokus på arkeologiske og kulturelle aspekt rundt tre viktige historiske lokaliteter i Rogaland.

Arkeologen Olle Hemdorff er med på laget og sørger for topp historisk kompetanse av bronselurene.

Konserten på Jernaldergarden er støttet av Arkeologisk museum UiS, Rogaland Fylkeskommune, Norsk kulturråd og Stavanger kommune.

Arrangementet passer for hele familien.

Vokal:
Helga Jacobsen
Lur, bukkehorn:
Susanne Bjørgum Torgersen
Jens Christian Kloster
Gaute Vikdal
Marcel Totolici
Slagverk:
Ivar Atle Fjordheim

Se og hør Klang av Oltid på Youtube:

Billettpriser: 100kr for barn / student og honnør, 200kr for voksne og 300 kr for en familie.