Aleksander Pollestad ble besøkende nr. 50 000!

Ballonger, blomster, gaver og kake stod klar da en uvitende niåring fra Ganddal barneskole gjorde entré på Arkeologisk museum i Stavanger i dag. Det var nemlig Aleksander Pollestad som ble museets besøkende nr. 50 000 i 2008.

I følge klasselærer Kristi Berge Hebnes var det ekstra kjekt at det var nettopp Aleksander som ble den heldige, da han er genuint interessert i historie og vitenskap og har mange ting han lurer på.

- Jeg har lånt bøker på skolens bibliotek om både bronsealder og jernalder, og snart skal jeg lese om vikingtid, fortalte Aleksander, mens han plukket med teskjeen i marsipankaken. - Jeg er ikke så glad i marsipan, men kremen var god, sa han høflig. Etterpå vanket det både en prat med direktør Harald Jacobsen og husfrue Heidi Wevle før klassen fikk en omvisning i museets utstilling med steinalder som tema.

Et langsiktig mål er nådd

Den hyggelige markeringen av å ha nådd målet om 50 000 besøkende, har vært en målsetning siden direktør Harald Jacobsen tiltrådte stillingen ved museet i 2002.

- Veldig kjekt å endelig nå målsetningen, sier direktøren. Kulturåret har åpnet øynene for folk i regionen, og vi har hatt godt besøk på utstillinger som ?Slaget. Ryger på hærferd? og ?Solens reise?. Sistnevnte vil vises fram til februar neste år, så det er fremdeles anledning til å se den flotte bronsealderutstillingen.

En viktig årsak til det økte besøkstallet er også Jernaldergarden som har økt besøkstallet med nesten det dobbelte ? fra 11 500 til nærmere 20 000. Formidabelt cruisebesøk er en av hovedgrunnene til rekorden, men garden er også blitt godt besøkt av folk i regionen.

- Rekorden markerer en fin overgang til sammenslåingen med UiS som skjer nå i januar, fortsetter direktøren. Besøkstallet er så absolutt et universitetsmuseum verdig!