Åpent på Jernaldergarden

Jernaldergarden har åpent hver dag fram til 11. august. Der får du et gløtt inn i hvordan det var å leve for 1500 år siden.

Det er faste omvisninger på gården hver dag kl. 12, 13 (eng.) og 14. Underveis får du høre om dagliglivet på gården og om utgravingen og rekonstruksjonen av den.

I hele åpningstiden kan du bli med på aktivitetsløype. Du kan bli med gardens folk på aktiviteter som å skyte med pil og bue, flette fine armbånd, lage mel og bake brød, lage ild på jernaldervis og spinne tråd.

Fra folkevandringstid
Jernaldergarden er et rekonstruert gårdsanlegg fra folkevandringstiden, ca 350-550 e. Kr. I 1967-68 ble anlegget arkeologisk undersøkt. Deretter ble husene bygd opp igjen på de opprinnelige hustuftene.

Du er velkommen som gjest på Jernaldergarden. Ilden brenner på ildstedet og er du heldig får du smake på husfruens ferske hellekake som er stekt på glørne.

Åpent: Hver dag fra 17. juni til 11. august kl. 11–16.

Inngangsbilletter: Voksne kr 50,-, barn/student/honnør kr 20,-, familie kr 100,-

Billetten gjelder også på Arkeologisk museum innen 48 timer.

Arkeologisk museum, Norsk Oljemuseum og Museum Stavanger samarbeider om inngangsbilletter. Har du vært på et museum, får du 50 % avslag hos det neste innen 48 timer. Ordningen gjelder fram til 31. august og gjelder også for Jernaldergarden.