Arkeologidag i museumshagen

Kom til Arkeologisk museum på søndag, og vær arkeolog. Let etter vikingskatter i vannrenna og bli med guiden vår på en tidsreise. Vi har også en egen omvisning for voksne kl. 14.

Denne helga har vi morsomme aktiviteter for ungene i museumshagen, vi har omvisninger for både barn og for voksne og åpen kafe og gavebutikk.

I sommer fikk vi en ny installasjon i museumshagen, som vi også har åpen i helga. I en vannrenne med sand i bunn ligger det en masse vikingskatter og ting som vikingene brukte. Her gjelder det å vaske fram "skattene", og klare å se hva det er. Vi har selvsagt diplom til alle de små arkeologene.

Se også våre to nye utstillinger. Brytning er en utvidelse av vikingutstillingen Utferd, og her trekker vi fram runer og runeskrift. Se flotte runesteiner og la deg fascinere av inskripsjonene.

Den andre nye utstillingen vi presenterer er Funnhistorier. To filmer om arkeologiske funn, gjort av Morten Øvstebø på Sola og Rygene detektorklubb, presenteres sammen med deler av funnene de har gjort.

Vi har omvisning for barnefamilier kl. 12: Tidsreisen. Vandring gjennom forhistorien. Vår guide tar dere med på en spennende tur gjennom forhistorien, oopplegget er tilpasset de yngre museumsgjestene.

Kl. 14 har vi en omvisning for voksne. Den har fått tittelen Rogaland gjennom 10.000 år, og da tar museumsverten dere med i vår utstilling.

I butikken selger vi fine gaver, blant annet vikingsverd, miniarmbrøst, perler og smykker, samt en hel rekke bøker og tidsskrifter. Kom innom for å ta en titt. Vi har en hyggelig kafe med påsmurt lunsj, kaffe og kaker.

Våre åpningstider er:
tirsdag 11.00–20.00