Arkeologidag i museumshagen

Nå er våren her for fullt og vi legger aktiviteten ut i museumshagen søndag 3. mai. Vær arkeolog og leit etter vikingskatter i vannrenna vår. Det blir diplom til alle små og store arkeologer.

Noe av det som er spennende med å være arkeolog er å lete etter gamle ting som har ligget begravd under jord og sand i mange tusen år. Ofte kan det skjule seg helt spesielle ting blant store mengder sand. Som en ekte arkeolog kan du søndag 3. mai vaske fram vikingskatter fra vår vannrenne i museumshagen.
Og her er det diplom til alle dyktige arkeologer. Aktiviteten foregår fra kl 13 til kl 15.

Søndag kl 12 har vi vår populære familieomvisning Tidsreisen.
Vår reiseleder tar dere med fra steinalder til middelalder, og dere får se alt fra 1500 år gammelt smør til et isbjørnskjelett. Dere får også prøve skarpe flintkniver, lage ild med ildstål, kjenne tyngden av vikingbrynje og sverd, skrive runer og enda mer. Visste du for eksempel at vi har et isbjørnskjelett utstilt på Arkeologisk museum.
Denne omvisningen passer godt for barn og barnefamilier.

Våre omvisninger er veldig populære. Ei jente på ni år sa følgende til en av våre verter etter omviningen Tidsreisen for barnefamilier: "Å se på ting kan være kjedelig, men å høre deg fortelle oss historier om dem gjør det veldig interessant."

Kl. 14 har vi en omvisning som passer best for voksne, den går i utstillingen "Utferd. Mot vest i vikingtid".

Vår trivelige museumskafe har god plass til familier og barnevogner. Og skinner sola kan du nyte maten i museumshagen. Vi selger hjemmelagede kaker, enkel lunsj og vår spesialitet; kludderbrød med gode nøtter, samt økologisk kaffe, te, mineralvann og økologisk is.

Museumsbutikken byr på flotte vikingleker som sverd og skjold. Vi har armbrøst, pil og bue og mange andre flotte leker og suvenirer, i tillegg til et bredt utvalg av bøker og tidsskrifter.

Velkommen til en hyggelig museumssøndag.

Åpningstider: tirsdag 11.00–20.00, onsdag – lørdag 11.00–15.00, søndag 11.00–16.00, mandag stengt.

Vi har stengt fredag 1. mai.