Australsk professor i arkeologi til Am i dag

Professor i arkeologi Ian Lilley holder i dag foredrag på Am om sitt arbeid på New Caledonien i Stillehavet. Med tittelen "Putting their money where our mouths are" skal Lilley snakke om hvordan en oppdragsgiver kan hjelpe til med å redde verdensarven, kanskje noe vi kan lære av?

Forskningssjef på Arkeologisk museum er stolt og glad for at Lilley kommer den lange veien til Stavanger for å holde foredrag.
- Han er en hyggelig person og flink til mange aspekter av det arkeologiske fag selv om han jobber på den anden side av kloden, sier forskningssjef Mads Ravn.

Professor Ian Lilley`s forskningsinteresser har fokus på Aboriginal arkeologi i Australia, Torres Strait og Indo-Pacific.

Lilley har gjennom mange år tilegnet seg en imponerende kunnskap på sitt område, han er en kjent profesjonell arkeolog og har foretatt arkeologisk- og kulturarv forskning i hele fastlands-Norge samt i Torres-stredet, Papua New Guinea og New Caledonia.

Han gjorde sine PhD-studier i PNG, hvor han undersøkte gamle maritime handelssystemer. Hans forskningsprosjekter har for tiden fokus på den arkeologiske utviklingen i Gulf of Carpentaria, østlige Torres Strait og New Caledonia.

Han forvalter også andre prosjekter vedrørende moderne aboriginsk kulturarv og problemstillinger i høyere utdanning som berører urfolks australiere.

Lilley er medlem av Australia ICOMOS og er i dag sekretær i World Archaeological Congress og på Executive Committee av Indo-Pacific Prehistory Association. Hans andre profesjonelle interesser er arkeologi og sosial identitet, arkeologiske etikk, og rollen til arkeologi i dagens samfunn.

Ian fører tilsyn med ATSIS Unit undervisning, forskning, rådgivning og publisering programmer. Spesielt han koordinerer flere undergraduate forskerkurs, tilsyn hovedfags studenter fra mange forskjellige skoler i universitetet. Han forplikter seg også Indigenous student støtte og bidrar til å organisere og levere Aboriginal og Torres Strait Islander Studier kurs for den internasjonale studien-turne markedet.

Foredraget holdes i møterom 1, 2 og 3 på Arkeologisk museum i dag, tors. 17. mars klokken 12.15.