Barnas uke i høstferien

Ta med deg din perlevenn og kom i perlehumør på Arkeologisk museum i høstferien fra mandag 11. til fredag 15. oktober.

Perleverksted hver dag kl. 11.00 - 15.00
Lag papirperler eller øyeperler. Papirperlene lages av papirremser fra gamle plakater, og rulles sammen med lim til fine perler, som igjen kan bli til armbånd eller smykker. Øyeperlene er skikkelig dekorative og lages av fimo. Øyeperlene kan i forhistorien ha blitt oppfattet som en amulett med magiske egenskaper som kunne verne mot onde makter. Tradisjonen med øyeperler er fortsatt levende i Midt-Østen og Middelhavslandene.

I perlehumør
Se utstillingen "I perlehumør".  Perlehistoriene begynner ved år 0 og varer i 900 år til vikingtiden, et tidsrom som dekker det meste av jernalderen. Herfra gjør vi et hopp og lar de forhistoriske perlene skinne med perler fra nyere tid. Utstillingen viser også perleekspert Torben Sodes private samling av glassperler fra hele verden, supplert med perler fra museets egne samlinger ? mange av disse er ikke tidligere blitt vist. Les mer om perleutstillingen.

Vikingrom
I vikingrommet kan du leve som viking for en dag - med hus og minihus, husgeråd,  vikingklær, krigsutstyr, runer og mye mer. Her får man et godt inntrykk av hvordan vikingene levde livet sitt for drøye 1000 år tilbake.

Skattejakt
Dra på skattejakt blant alle skattene på museet! Vi har skattejaktoppgaver som ungene elsker. Finn oppgaver som passer barnets alder, og let etter ting i utstillingsmontrene. Det er spennende å se om en klarer å finne tingene. Alle får en liten premie når skattejakten er overstått. Skattejakten er en fin måte for familiene å vandre sammen i utstillingene og se nøyere på utvalgte gjenstander. Skattejakten er populær blant barn fra 3-4 års alderen og oppover.

Velkommen til Arkeologisk museum i høstferien!

Åpningstider: Mandag 11.00-15.00, tirsdag 11.00?20.00, onsdag ? lørdag 11.00?15.00, søndag 11.00?16.00.