Bronsealderhelg på Am

Bronsealderen regnes fra 500 til 1500 år f. Kr og er en periode hvor det knytter seg mange vakre funn. Også for Rogaland har bronsealderen hatt stor betydning, noe man kan se av de mange gravhaugene og helleristningsfeltene i regionen. På søndag inviteres publikum til å bli enda bedre kjent med denne spennende tiden.

På søndag blir det familieomvisning om livet i bronsealderen. Dette har vist seg å være en populær formidlingsmåte til familier, og søndagens aktivitet er årets andre i rekken av familieomvisninger.

Vertene vil vise lysbilder av bronsealderens ?spor? som gravhauger og helleristinger som det finnes mange av i Rogaland. Man får også muligheten til å delta på en mini-utgraving av typiske bronsealderfunn i klasserommet.

Publikum får også en omvisning i ustillingen og får bli bedre kjent helleristningsymbolene. Videre  vises autentiske gravfunn fra Rægjehaugen på Sola og de flotte bronselurene fra Revheim, disse får man også muligheten å høre ved opptak fra da lurene sist ble spilt på.

Omvisningen starter førstkommende søndag kl 13.00 og varer ca 1 time. Publikum må skrive seg opp på en liste når de kjøper billett, det er plass til ca 30, så her gjelser prinsippet om å være første mann til mølla! Passer for 4 år og oppover.

Omvisningen begynner klokken 13:00 og passer best for barn over 4 år. Det legges opp til 30 deltakere på omvisningen så vær tidlig ute! Påmelding i resepsjonen