Bruk råstoff som redskap

Søndag 18. januar har vi våre faste omvisninger kl. 12 og kl. 14, og i tillegg har vi morsomme aktiviteter hvor vi skjærer med flint og sliper grønnstein.

Denne helga ser vi på råstoff som kan brukes til redskap. Dere får prøve å slipe grønnstein og skjære i skinn med flint.
Visste du forresten at det på Hespriholmen utenfor Bømlo er tatt ut grønnstein til redskap fra steinalderen. Grønnsteinen er hard og lar seg lett slipe.
Flintstein har hardhetsgrad 8 av 10 og kan knakkes til skarpe flekker som kan brukes til å skjære med. Vi prøver ut hvordan de har brukt disse råstoffene i steinalderen. Aktivitetene foregår mellom kl. 13 og kl. 15.

Hver søndag kl. 12 tilbyr vi omvisningen Tidsreisen: Vandring gjennom forhistorien. Denne omvisningen er rettet mot barn og barnefamilier, og vår reiseleder tar dere med til et isbjørnskjelett funnet på Finnøy, der får høre om Vistegutten og hva han hadde på seg og kjenne på tyngden av et vikingsverd. Og vet du hvordan en bronselur høres ut?

Kl 14 har vi en omvisning for voksne; Rogaland gjenoom 10.000 år. Vi tar dere med gjennom utstillingen vår, og viser fram flotte funn og forteller gode historier.

Vår lunsjkafe er åpen, vi selger våre gode kludderbrød, påsmurte sandwicher, kaker og lapper, samt kaffe, te og juice.
Vi selger også bøker og ulike gaveartikler i vår museumsbutikk.

Åpent: tirsdag 11–20, onsdag – lørdag 11–15, søndag 11–16, mandag stengt.