Familiesøndag

Hver søndag tilbyr vi gode familieopplevelser. Utforsk forhistorien sammen med barna og en av våre verter. Bli med på omvisning eller aktiviteter, og se ekte gjenstander fra fortidens Rogaland.

• Glade barn på vikingomvisning på Arkeologisk museum.
    Bli med på omvisning i vikingtidsutstillingen Utferd søndager kl. 12.
  • I langhuset på Arkeologisk museum.
    I langhuset kan du spinne din egen tråd, og lær litt om livet i jernalderen og vikingtiden.
  • Reis med tidsmaskinen på Arkeologisk museum.
    Reis med tidsmaskinen på Arkeologisk museum. Hvor havner du?
  • Bilde av barn i Steinalderrommet til Arkeologisk museum
    Med tidsmaskinen reiser du til steinalderen. Her kan du på innblikk i dagliglivet slik det var for 10.000 år siden.

Søndager kl. 12 tar vi dere med til vikingtiden, på en familieomvisning i vikingutstillingen Utferd. Det brøler fra utstillingen, vikingene er klare til å plyndre! Vi inviterer hele familien til å bli med på en vikingomvisning i utstillingen Utferd, og avslutter med å åpne og utforske skattene som ligger låst i skattekista.

Etter omvisningen er det mulig å utforske vikinglanghuset i underetasjen og gjøre aktiviteter knyttet vikingenes hverdagsliv som å spinne ulltråd, kvernemel, slå med ildstål og flint og lære runebokstaver. (Varighet ca 30 min, og passer for barnefamilier.)

Hver søndag har vi også en familieaktivitet på museet fra kl.12.00. til kl. 15.00. Barna får være kreative samt høre litt om fortiden knyttet opp til dagens aktivitet.

Lørdager tilbyr vi et pusterom fra hverdagen med kreativ kafé. Ta deg tid til refleksjon og påfyll og sett deg ned med fargeblyanter. Vi har et fint utvalg forhistoriske motiver du kan fargelegge mens du nyter en kopp kaffe eller te. Passer for både små og store.

Hver helg har vi åpent i tidsmaskinen og langhuset i underetasjen

I vår kalender finner du det oppdaterte programmet.