Fri entré torsdag 5. august

Sommeren nærmer seg slutten og skolestart står snart for tur. Aktivitetsutstillingen på Arkeologisk museum avsluttes søndag 8. august - og i den anledning åpnes dørene på vidt gap for dem som ennå ikke har fått oppleve CSI- og vikingrommet. Torsdag 5. august gis det fri entré til alle som ønsker å besøke museet. Åpningstiden er fra kl. 10.00-17.00.

Vikingsommer
Det gamle publikumsarkivet er blitt gjort om til et flott vikingrom med hus og minihus, husgeråd, telt, klær, krigsutstyr og mye mer. Her får man et godt inntrykk av hvordan vikingene levde livet sitt for drøye 1000 år tilbake.

CSI-agent
Bli med å løs mysterier fra fortiden! Arkeologer kan, ved gitte tilfeller, fastlå blant annet dødsårsaker og sykdomsforløp. Hvordan gjør de det? I sommer kan barn og ungdom  prøve seg som etterforskningsagenter. Forskere er jo som detektiver, de løser mysterier fra fortiden ved hjelp av spor de finner i jorden. I CSI-rommet får barna i oppdrag å løse gåter og mysterier, og da spesielt fra vikingtiden.

Sporløype og museumshage
Barna kan gå sporløype og vinne fine premier. I museumshagen kan barna ro i vikingskipet, spille kubb eller gå på hjortejakt og få jegerbevis. Her er det også kafebord hvor våre gode lunsjretter og lekre kaker kan nytes.