Gløgg og nervekjeks på Arkeologisk museum

Søndag 11. desember blir det en smak av middelalderens krydder og juleverksted for barn.

Tredje søndag i advent inviterer Arkeologisk Museum til en smak av middelalderen, med salg av gløgg og nervekjeks i kafeen.
Julegløgg er en nordisk variant ev glühwien, som er varm krydret vin. Abedissen Hildegard av Bingen (1098 – 1179, Tyskland) anbefalte at man i de mørkeste vintermånedene skulle drikke varm krydret vin for helsens skyld.

Hildegard av Bingen anbefalte krydder som medisin i flere sammenhenger, og har også en oppskrift på kjeks. Hennes ”nervekjeks” innholder blant annet muskat, som skulle være beroligende og hjelpe mot melankoli.

Klokken 13 og 14 (eng) blir det omvisning i utstillingen ”Til Valhall”
Det blir også juleverksted for barna, hvor de får tove røde, fine juleepler.
Kafeen har også servering av julegrøt.

Muesumsbutikken er åpen både lørdag og søndag, med spennende julegaveideer til store og små.

Åpningstider: Lørdag kl 11.00 - 15.00 og søndag kl. 11.00 - 16.00