Gratis søndag på museet

Søndag 23. mars er det gratis inngang og mange spennende aktiviteter på museet. Sverdkamp i hagen for ungene, tidsreise og forhistorisk verksted.

Vi åpner dørene klokken 11, og kl 12 tar vi deg med på en spennende tirsdreise gjennom forhistorien, og denne søndagen kan du få et unikt innblikk i bruken av keramikk.

Leire finner vi i naturen og den har blitt brukt til blant annet støpeform, vektlodd, til husbygging i vegger og selvsagt til keramikkrukker. Vakre og dekorerte spannformet leirkar ble brukt både til matlagring, oppbevaring av kull (varmepose..!) og som siste hvilested for de døde i både bronse og jernalderen. Og noen av krukkene har til og med inneholdt asbest som bindemiddel!

I tillegg vil reiselederen ta deg med på en vandring fra steinalder til middelalder, og du får se skjelettet til en mer en 10 000 år gammel isbjørn som ble funnet i en kjeller. Og hvem var egentlig gutten fra Vistehola? Hør lyden fra bronselurene, se vakre smykker, farlige våpen, hør om vikingenes reiser og runer.
Du får også prøve skarpe flintkniver, lage ild med ildstål og kjenne tyngden av ei ringbrynje fra vikingtiden.

Mellom kl 13 og 15 blir det forhistorisk verksted hvor barna kan være med å lage spannforma leirkar, og få et innblikk i teknikken som ble brukt til det.

Samtidig vil kan du gå til sverdkamp i museumshagen, et tilbud som er svært populært blant barn. Hvor langt greier du å hoppe baklengs? I sverdkamp er det viktig å kunne trekke seg raskt tilbake fra motstanderen. Derfor trente vikingene på baklengshopp. Husk å holde deg innenfor kampringen.

Benytt også anledningen til å se utstillingen "Utferd. Mot vest i vikingtid".

Både museumsbutikken og vår museumskafe er åpne i hele åpningstiden. I kafeen selger vi både lapper, risgrøt og påsmurte sandvicher, og i butikken har vi fine gaveartikler, leker og deilig, eksklusiv sjokolade fra Lysefjorden sjokolade.

Åpningstidene er søndag 11 til 16. Onsdag - lørdag 11 - 15. Tirsdag 11 - 20.