Hafrsfjord vikingfestival 2013

14.-16. juni arrangerer Hafrsfjordvikingene og Arkeologisk museum stor vikingfestival i Møllebukta! Den byr på flammeblåsing, mytefortelling, tatoveringskunst, vikinginspirert håndverk, kampoppvisning og mye mer.

Klangen av hammer mot ambolt, duften av tørkede krydderplanter, vakre klesdrakter og fargerikt håndarbeid.
Fra 14.-16. juni arrangerer Hafrsfjordvikingene og Arkeologisk museum  sitt årlige kaupang. I år skjer det i Møllebukta, med utsikt over Hafrsfjord.

Internasjonalt
Det blir handelsfolk, håndverkere, musikere, sagafortellere, flammeblåser, tatoveringkunst, vikingkamp, bueskyting, spill, lek og ridning på hest. Deltakerne vil blant annet komme fra Norge, Danmark, Sverige, England, Tyskland, Polen, Hviterussland og Ungarn.

Vi har som alltid et eget opplegg for barn og unge.

Kampoppvisning
Hver dag vil det bli kampoppvisninger, kampkurs for små krigere, bueskyting og bueskytterkonkurranse for store og små, fortellinger fra sagaene, demonstrasjon av vikingenes håndverk, sang, musikk og underholdning. Det blir solgt mat og drikke, blant annet Hafrsfjordvikingenes berømte pølser.

Vi streber etter å gjøre festivalen mest mulig autentisk. Deltagerne stiller med tidsriktige kostymer, redskap og telt.

Like før festivalen, arrangeres det kurs i smedkunst og såpelaging.

Velkommen!

Åpent: 14.-16. juni
Fredag kl. 16.00 - 19.00
Lørdag kl. 11.00 - 17.00
Søndag kl. 11.00-15.00

Parkering i Madlaleiren.

Billetter: Voksen kr 100,  barn/honnør kr 70, familie kr 250.

Billetten er gyldig hele helgen, og gir også inngang til Jernaldergarden og Arkeologisk museum. På museet kan du se vikingtidsutstillingen Utferd.