Høsten 2010 på Arkeologisk museum

Denne sesongen er museet virkelig i perlehumør! Høstens høydepunkt er utstillingen "I perlehumør" som åpner søndag 12. september. Barneaktivitetene innvies med maling av dragehoder førstkommende søndag og tirsdagsforedragene starter 5. oktober med arkeolog Siv Kristoffersen - som selvfølgelig er i perlehumør.

Utstillingen "I perlehumør"  tar for seg perler i nåtid og fortid, både fra Norge og en rekke andre land. Museet har lånt inn perler fra en dansk perlesamling som forteller om perlenes opphav, utbredelse og betydning fra over 5000 år siden og fram til i dag. I en egen avdeling vises museets perlesamling som avslører at det i Rogaland er funnet flotte og spesielle perler i flere tusen år. Det vil bli holdt perleverksted for barna hver søndag, med fast omvisning samme dag kl. 13.00.

Tirsdagsforedrag
Høstens tirsdagsforedrag innvies av arkeolog Siv Kristoffersen 5. oktober med foredraget "I perlehumør". Med utgangspunkt i utstillingen om perler, presenteres de mange perlene som finnes i museets samling - mange av dem vises nå for første gang.

Ellers byr sesongens tirsdagsforedrag blant annet på faraonisk moteoppvisning, undersøkelsene på Stavanger torg, sentrumsdanning og byoppkomst i Norge, utgravinger i Tyrkia, årets arkeologiske undersøkelser i AM-regi og en om en uvanlig arkeologisk utgraving på Sørbø i Sandnes kommune. Foredragene finner altså sted i auditoriet på Arkeologisk museum tirsdager klokken 18.30, og de er gratis.

Aktiviteter for barn
I høstferien, fra 11.-15. oktober, vil det bli laget et spesialprogram for barn knyttet til perleutstillingen og museets basisutstilling. Det vil også bli holdt et litt annerledes julemarked 4.-5. desember og forhistorisk juleverksted 12. desember.

Høstens aktivitetskalender