Høytlesning for barn om vikingkongen som samlet Norge til ett rike

Historien om vikingkongen som samlet Norge til ett rike er tema når forfatteren av boken, Bjørn Ingvaldsen kommer til Arkeologisk museum på søndag for å lese.

På søndag skal det handle om vikinger, og hvor er det vel da bedre å møtes enn ved vikinghuset på Arkeologisk museum?

Vi begynner med et forfatterbesøk og Bjørn Ingvaldsen som nylig har gitt ut en bok for barn om Harald Hårfagre Han skal lese fra boken sin denne dagen og helt sikkert svare på spørsmål dersom noen lurer på noe.

Deretter blir det familieomvisning om livet i vikingtiden, da Harald Hårfagre levde.

Denne kongen, Harald Hårfagres liv er spennende som eventyr. I boka får vi høre om da han fikk vite at faren hadde gått gjennom isen, om den vakre Gyda som ikke syntes Harald var mektig nok og om slaget ved Hafrsfjord som førte til at (nesten hele) Norge ble samlet.

Historien, som er basert på Snorres saga, er skildret på en lett og munter måte, mens faktadelen gir spennende informasjon om vikingtiden. Det er en underholdende og lærerik bok som er illustrert av Anders Kaardahl.

Produktiv norsk forfatter
Bjørn Ingvaldsen har tidligere utgitt bøkene om Espen Herbert, Brødrene Brun, Fotballaget Froskene mm. Han er genuint interessert i historie og har til og med jobbet på Arkeologisk museum i Stavanger i flere år.

Ingvaldsen er født i Odda og har en variert og spennende bakgrunn. Til og begynne med jobbet han med tekniske opgaver i Televerket, men etterhvert skiftet han fagfelt til det som gjaldt norsk utvandring og arkeologi. På ett tidspunkt jobbet han til og med på AM.

Han har skrevet mye, også som journalist, og i 1995 debuterte han med novellesamlingen "Landskap med gul Lada."
I 1991 kom Jada, jada, jada, den første boka i serien om Elias og hans umulige bestemor. I 2000 ga han ut "Jeg er berømt", om Espen Herbert. Ingvaldsen mottok i 1998 Rogaland fylkes litteraturstipend og i 2004 mottok han Arks barnebokpris for boka "Nei vel, da".

Ingvaldsen er representert i en rekke antologier, og hans bøker er oversatt til bl.a. tysk, italiensk og fransk. I perioden 2004 til 2010 var han medlem av styret i Norske Barne- og ungdomsbokforfattere. Han sitter i arbeidsutvalget og programrådet til Litteraturbruket.

Ingvaldsens kunnskap både om barne- og voksenbøker gjør ham til en svært interessant foredragsholder.

Kom på Arkeologisk museum førstkommende søndag den 13. mars

Opplesning fra boken begynner kl. 12:00