Inspirasjonslørdag og feiring av våren

Lørdag kan du lære deg den gamle håndverksteknikken nålebinding hos oss på Arkeologisk museum. Og søndag går vi i frø - vi sår erter og lager frøbomber, og har omvisning i utstillingen "Gullkorn". I kafeen får du kjøpt solboller.

Lørdag har vi vår siste inspirasjonslørdag for sesongen, dette er et tilbud for voksne som er glade i håndharbeid eller bare vil lære seg noe nytt. Og denne gangen kan du lære nåebinding.
Nålebinding er Jernalderens alternativ til hekling og strikking. Med denne teknikken kan man for eksempel lage seg votter, luer og sokker. Plaggene blir utrolig slitesterke og varme. Man bruker ei spesiell nål og tjukt garn, vi har begge deler her på Arkeologisk museum.

Frø
Søndag går vi rett og slett i frø. Siden det nærmer seg lysere og varmere dager, skal vi lage frøbomber (se bildet) som ungene kan ta med seg hjem og bombe hager og veigrøfter med, så vi kan gå en blomsterrik vår i møte. Dette skjer mellom kl 13 og kl 15.
Og i samme tidsrom er vår botaniker Eli-Christine Soltvedt klar i utstillingen "Gullkorn", hvor hun forteller om frø og korn, og kanskje lurer du på hva en botaniker gjør på Arkeologisk museum. Da er det bare å spørre Eli-Christine.

Tidsreisen
Kl. 12 kan du bli med på vårt populære familietilbud Tidsreisen. Vår reiseleder tar dere med fra steinalder til middelalder, og dere får se alt fra 1500 år gammelt smør til det mest komplette steinalderskjelettet i Norge. Dere får også prøve skarpe flintkniver, lage ild med ildstål, kjenne tyngden av vikingbrynje og sverd, skrive runer og enda mer. Visste du for eksempel at vi har et isbjørnskjelett utstilt på Arkeologisk museum.
Denne omvisningen passer godt for barn.

Kafè
I tillegg er langhuset som vanlig klart for barn som vil kverne korn til mel, kle seg i forhistoriske drakter og være noen timer i fortiden.
I vår koselige museumskafe selger vi solboller, i tillegg til påsmurt lunsj, økologisk kaffe, te og økologisk saft og brus. Kanskje er det varmt nok til å smake på en av de gode økologiske isene vi selger?

Åpent: tirsdag 11–20, onsdag – lørdag 11–15, søndag 11–16, mandag stengt.