Lag ditt eget leirkar

Søndag har vi forhistorisk verksted for barn, hvor de lærer å lage spannforma leirkar, og samtidig få et innblikk i teknikken som ble brukt i forhistorien.

Leire finner vi i naturen og den har blitt brukt til blant annet støpeform, vektlodd, til husbygging i vegger og selvsagt til keramikkrukker. Vakre og dekorerte spannformet leirkar ble brukt både til matlagring, oppbevaring av kull (varmepose..!) og som siste hvilested for de døde i både bronse og jernalderen. Og noen av krukkene har til og med inneholdt asbest som bindemiddel!

Søndag mellom kl 13 og kl 15 kan barna selv få være med å lage leirkar.

Hver søndag kl. 12 tilbyr vi omvisningen Tidsreisen: Vandring gjennom forhistorien. Denne omvisningen er rettet mot barn og barnefamilier, og vår reiseleder tar dere med til et isbjørnskjelett funnet på Finnøy, dere får høre om Vistegutten og hva han hadde på seg og kjenne på tyngden av et vikingsverd. Og vet du hvordan en bronselur høres ut?

Kl 14 har vi en omvisning for voksne; Rogaland gjenoom 10.000 år. Vi tar dere med gjennom utstillingen vår, og viser fram flotte funn og forteller gode historier.

Vår lunsjkafe er åpen, vi selger våre gode kludderbrød, påsmurte sandwicher, kaker og lapper, samt kaffe, te og juice.
Vi selger også bøker og ulike gaveartikler i vår museumsbutikk.

Åpent: tirsdag 11–20, onsdag – lørdag 11–15, søndag 11–16, mandag stengt.