Lag leirkar på Arkeologisk museum

Lørdag har vi inspirasjonsdag for voksne, kom til oss og lag ditt eget leirkar. Søndag har vi omvisninger og også et kreativt verksted for barn, hvor de kan lage egne leirkar.

Lørdag 24. januar fra kl. 12 arrangerer vi inspirasjonslørdag for voksne. Nå kan du lære å lage spannforma leirkar hos oss. Denne typen leirkar ble laget i eldre jernalder, og er sannsynligvis en særnorsk keramikktype.

I tillegg til å lære teknikken bak disse unike leirkarene, vil du også få et innblikk i historien bak både leirkar og dekoren de hadde.

Hver søndag kl. 12 tilbyr vi omvisningen Tidsreisen: Vandring gjennom forhistorien. Denne omvisningen er rettet mot barn og barnefamilier, og vår reiseleder tar dere med til et isbjørnskjelett funnet på Finnøy, der får høre om Vistegutten og hva han hadde på seg og kjenne på tyngden av et vikingsverd. Og vet du hvordan en bronselur høres ut?

Kl 14 har vi en omvisning for voksne; Rogaland gjenoom 10.000 år. Vi tar dere med gjennom utstillingen vår, og viser fram flotte funn og forteller gode historier.

Denne søndagen har vi også et forhistorisk verksted ellom kl 13 og 15, hvor barna kan være med å lage spannforma leirkar, og få et innblikk i teknikken som ble brukt til det.

Vår lunsjkafe er åpen, vi selger våre gode kludderbrød, påsmurte sandwicher, kaker og lapper, samt kaffe, te og juice.
Vi selger også bøker og ulike gaveartikler i vår museumsbutikk.

Åpent: tirsdag 11–20, onsdag – lørdag 11–15, søndag 11–16, mandag stengt.