Lær mer om runer

Søndag kan du lære mer om runer på Arkeologisk museum. Vi har Odins Runeskole for barn, og for voksne har vi en omvisning i utstillingen Utferd.

Odins Runeskole er en populær aktivitet på Arkeologisk museum. Lær deg å lese og skrive runer og finn ut hva runene betyr. Skriv ditt eget navn i runer. Lytt til runetekster lest høyt og lag ditt eget runesmykke med en magisk rune på!
Følg runeløypa etter mystiske runer i museet, og prøv å løse runemysteriet.

Odins Runeskole er fra kl 13 til kl. 15.

Kl 12 har vi omvisningen "Tidsreisen", som retter spesielt mot de minste museumsbesøkende. Den tar barna med på en reise gjennom forhistorien, og de får møte Isbjørnskjellettet fra Finnøy, kjenne tyngden av et vikingsverd og lære mer om Vistegutten.

Omvisning for voksne
Kl 14 har vi en omvisning for voksne, den tar deg med i utstillingen "Utferd - mot vest i vikingtid".
I utstillingen blir du ikke bare kjent med rebelske krigere, men også med livene til seks kvinner fra Rogaland: Gudrun, Svåva, Svankvit, Herborg, Sigerlin og Niamh.
Ei husfrue med synske evner, ei velkledd dame fra en rik familie og ei kvinne med et smykke som bærer på en brutal historie.

Lunsjkafe
Nyt påsmurt og hjemembakte kaker i vår koselige museumskafe. Og er du lur begynner du julegavehandelen nå, vi har masse fint til salgs i vår museumsbutikk.
I anledning runeskolen har vi runekjeks til salgs i kafeen.

Åpningstider: Tirsdag: 11.00–20.00, onsdag – lørdag: 11-15, søndag: 11-16 Mandag: stengt.