Lær om ornamentikk

1500 år gamle leirkar har nydelige og spennende mønster. På søndag har vi forhistorisk verksted for barn, hvor vi setter fokus på leirkarenes ornamentikk.

Søndag 11. mars fra kl 12 til kl 15 er det forhistorisk verksted for barn på Arkeologisk museum. Her vil det bli oppgaver knyttet til leirkarenes ornamentikk.

I februar åpnet utstillingen "Leire - Ild - Kar. Keramikkfylket Rogaland" på Arkeologisk museum. Og mange av de flere tusen år gamle leirkarene har flotte mønstre.
De eldste spannformede leirkarene har enkle geometriske mønstre, ofte av linjer, vinkeldekor eller grov relieffdekor. Men etterhvert kommer tilskårede stempler inn i produksjonen av leirkarene, og komplekse båndfletningsmønstre med mer enn tre bånd blir en spesialitet i Rogaland.

I tillegg til forhistorisk verksted for barn, har vi omvising i leirkarutstillingen kl 13. og kl 14 (eng).

Og kafeen er åpen, med god påsmurt lunsj, kaker og et utvalg av økologisk drikke.