Ny museumsdirektør

Mandag 19. mai hadde Ole Madsen (45) sin første dag på jobb som direktør ved Arkeologisk museum.

Ole Madsen møtte de ansatte ved museet i et allmøte mandag morgen. Han fikk da høytidelig overrakt en nøkkel til bygget av avtroppende direktør Arne Johan Nærøy, og fikk lykkeønskninger fra Nærøy med på veien.

Madsen takket Nærøy for den gode innsatsen for museet de siste årene, og han trakk fram Nærøys gode innsats for å få museet som en intergrert del av Universitetet i Stavanger.
- Jeg kommer til en institusjon hvor det meste er i orden, sier Madsen.

Spent og ydmyk
Madsen går spent og ydmyk til oppgaven som direktør ved Arkeologisk museum, og setter store mål for museet og seg selv.
- Vi skal bli det beste Universitetsmuseet i landet.

Ole Madsen er utdannet arkeolog fra Universitet i Bergen. Han har tidligere blant annet jobbet ved Lista museum, i fylke og vegvesen i Agder, med kulturminnevern i Rogaland Fylkeskommune og de siste årene har han vært daglig leder for Lysefjorden utvikling og Reisemål Ryfylke. Madsen var også avdelingsleder ved formidlingsavdelingen ved Arkeologisk museum i ett år, og er nå tilbake som direktør.

Fortsetter som forsker
Arne Johan Nærøy takker for seg etter fire år som direktør ved Arkeologisk museum. Han var vikarierende museumsdirektør fra 1. mars 2010 til 1. desember 2010, da han fikk en åremålsstilling på fire år. Før det var Nærøy avdelingsleder ved museet i 10 år. Nærøy vil fortsatt være ansatt ved museet i en forskerstilling.