Nye åpningstider på museet

For første gang i Arkeologisk museums historie holder museet mandagsåpent i juni, juli og august. Og om ikke det er nok så åpner utstillinger, butikk og kafé en time tidligere i ukedagene.

? Cruisebåtene ankommer ofte byen svært tidlig. Turistene er ute og kikker gjerne fra ni-tiden av og må gjerne være på plass i båten igjen kl. 12.00. Da blir det for sent å åpne kl. 11.00, sier formidlingsleder Einar S. Pedersen. De utvidete åpningstidene er en prøveordning som gjelder for dette  året.

? Vi håper jo selvfølgelig på mer besøk - ikke bare fra cruiseturister, men også fra ordinære turister og lokalbefolkningen, sier Solheim Pedersen.

Vikingsommer
Årets sommeraktiviter starter tirsdag 15. juni. På programmet står vikingtid og vikingaktiviteter.
? Alle er interessert i vikingtiden, og i år satser vi for fullt på den. Vertene vil være kledd i vikingdrakter hele sommeren og de vil vise frem vikingfunn i utstillingene. Det vil også lages en mini-vikingutstilling med flotte gjenstander som ikke tidligere vist på museet, sier Solheim Pedersen.

Foruten aktiviteter som skattejakt og lek i hagen vil det arrangeres ulike vikingaktiviteter hver uke.
? Barna kan i løpet av sommeren bli ganske proffe på vikingtid. De kan lære å lage vikinghjelmer, lage runesmykker, male dragehoder og mye mer. I aktivitetsrommet kan de kle seg som vikinger og leve på vikingvis, sier Solheim Pedersen.

For de litt større barna vil det i forskerrommet være mulig å være med på spennende undersøkelser om vikingtiden og fortiden.

Åpningstider sommeren 2010
Mandag-fredag kl. 10.00-17.00