Pinseåpent på Arkeologisk museum

Se "Solens gudinner", gå på skattejakt i den faste utstillingen og få en fregne på nesen i museumshagen.

Se utstillingen "Solens gudinner. Haute couture av Gunnar Fon" som viser håndsydde drakter til kvinner laget etter haute couture-tradisjonen: Klær laget med eksklusiv søm og figursydd til modell. I «Solens gudinner» blir nuperellene brukt til å framstille solens form og syklus, og det evige kretsløpet til døgnet. Drakter er laget til natt, morgen, dag, arbeid og kveld. Gjester kan selv få prøve noen av kreasjonene i utstillingen.

Livet ved ildstedet
På platået i andre etasje vises installasjonen "Livet ved ildstedet" som er avgangsutstillingen til Martha Wallevik ved Kunstskolen i Rogaland. Hun har rett og slett tatt utgangspunkt i sin fars fyringsvaner - og har i praksis tømt vedovnen hans hver gang hun har vært på besøk. ? Faren min, Harald Wallevik, er åtti år, er konstant frysen og elsker å fyre i vedovnen. Han fyrer året rundt, sommer som vinter, og ved siden av ovnen står som regel stabelen med ved helt opp til taket. Han tilhører en generasjon hvor det meste ble kastet i ovnen, men han påstår at han kun fyrer med ved, sier Marta Wallevik.

Museumshagen
I vår flotte museumshage vises nuperelle-installasjonen ?Shining through?, som symboliserer gjenbruk og det forgjengelige. I museumshagen går det dessuten an å nyte økologisk mat fra kafeen mens barna springer og leker fra seg på plenen.

Åpningstider
Lørdag 22. mai kl. 11.00-15.00, søndag 23. mai kl. 11.00-16.00, mandag 24. mai kl. 11.00-16.00.