Praktverk fra museet

Rektor Marit Boyesen har fått overrakt praktboka ”Rogaland gjennom 10 000 år”, som er en gavebok for universitetet laget av Arkeologisk museum.

I den ferske boka Rogaland gjennom 10 000 år viser Arkeologisk museum ved UiS fram noen av sine vakreste og viktigste gjenstander i ord og bilder.

Mandag fikk rektor Marit Boyesen overrakt boka, som både er en gavebok for universitetet, og den er til salgs i museumsbutikken på Arkeologisk museum.

Profilering
- Dette er noe å være stolt av, sier Boyesen da hun blar i boka for første gang. Hun lar seg umiddelbart begeistre av bokas utforming. Med svart bakgrunn kommer bildene godt fram.
Boyesen mener bilder og tekstene i boka er en fin måte å vise fram Rogaland og Universitetet i Stavanger på, og hun vil bruke den som gavebok både når hun har besøk her i Stavanger, men også når hun er på reise. Boka finnes både i norsk og engelsk utgave.

- Dette er også en fin måte å profilere at vi har Arkeologisk museum som en del av universitetet, sier rektoren.

- Stolt
Det er professor i arkeologi, Siv Kristoffersen som har skrevet tekstene i boka. Fotograf Terje Tveit har tatt bildene. Designet er det Ingund Svendsen som har tatt seg av, og redaktør er Einar Solheim Pedersen. Alle fire er ansatt ved Arkeologisk museum.

- Jeg er stolt over de dyktige medarbeiderne våre, som har laget en så førsteklasses praktbok, sier museumsdirektør Arne Johan Nærøy.

Han påpeker at boka gir et godt bilde av hvor mange fantastiske funn fra Rogaland museet har i samlingen sin.

Tidsreise
Hele 40 gjenstander fra eldre steinalder til og med vikingtiden er med i boka, og fører oss på en tidsreise i fylket.
- Ønsket var å formidle Rogalands forhistorie gjennom bilder og tekst, sier professor i arkeologi, Siv Kristoffersen.

Det er en kort introduksjon til hver periode, og boka er også krydret med sitater fra Voluspå – det første diktet i Den eldre Edda.

- Gjennom bilder, tekst og utvalg har vi ønsket å fange vesentlige ting for de enkelte periodene. Og vi har valgt ut en del av de fineste tingene vi har her på museet, sier Kristoffersen.