Publikumsrekord på Arkeologisk museum

Arkeologisk museum, Universitetet i Stavanger, har nok en gang satt ny publikumsrekord. Vi nærmer oss nå 40.000 besøkende på museet på Våland.

Bilde av hodeskallen til en isbjørn. Isbjørnen fra Finnøy fikk ny, flott plassering på Arkeologisk museum helt mot slutten av 2017, og kommer til å være et populært trekkplaster på museet i 2018.

Hele 37.559 gjester har tatt turen til Arkeologisk museum i 2017. Det er 8 prosent økning fra i fjor, som også var et veldig godt museumsår.

Økningen kommer både fra lokalbefolkingen og cruiseturistene, og det er gledelig å se at mange også finner veien til Museumsnatt siste fredagen i oktober.

– Vi jobber stadig med å gi våre besøkende enda bedre tilbud og opplevelser og det er veldig gledelig å se at det resulterer i økt besøk. Vi ønsker å se museet fylt med liv og røre og at det skal være et opplevelsessenter og møtested for flest mulig. Med gode aktivitetstilbud, stadig nye utstillinger og en koselig kafé tror jeg denne trenden vil fortsette fremover, sier Brynja Bjørk Birgisdottir, avdelingsleder for formidling på Arkeologisk museum.

Populære foredrag

Antall besøkende på våre faste tirsdagsforedrag har holdt seg svært jevnt de siste fem årene, og over 800 personer har hørt på populærvitenskapelige foredrag innen våre fagfelt i 2017.

– Dette viser at det gode arbeidet vi gjør både når det gjelder forskning og formidling er noe publikum ønsker

Og ambisjonene for 2018 er store de også.

– Arbeidet med vår nye faste hovedutstilling skal fortsette, museet har som mål å vise igjen ute i hele regionen og vi skal tilby både skoleklasser, lokale gjester og cruiseturister kvalitet både når det gjelder formidling og fagkunnskap, sier museumsdirektør Ole Madsen.

Nytt besøkssenter

Jernaldergården har ikke fullt like godt besøk i år som rekordåret i fjor, men med det nye besøkssenteret satser både Madsen og Birgisdottir på at 2018 blir et toppår også der.

Det nye besøkssenteret på Jernaldergården åpner dørene 28. januar.

Tekst: Ragnhild Nordahl Næss

Les også: