Reis med tidsmaskinen

Søndag er det klart for en tidsreise på Arkeologisk museum. Ta tidsmaskinen tilbake til steinalderen. For voksne tilbyr vi omvisning i utstillingen, med tema Rogaland gjennom 10.000 år.

Søndag 28. februar er det igjen klart for en tidsreise på Arkeologisk museum.

Gå inn i Tidsmaskinen, reis 10.000 år tilbake i tid, og ta del i dagliglivet slik det var i steinalderen. I skinnteltet finner du utstyr du kan prøve. Du kan dra på fisketur i stokkebåten, slipe steinreiskaper og lage ild på steinaldervis.

Tidsmaskinen er åpen fra kl 13 til kl 15.

Kl. 12 kan du bli med på vårt populære familietilbud Tidsreisen. Vår reiseleder tar dere med fra steinalder til middelalder, og dere får se alt fra 1500 år gammelt smør til det mest komplette steinalderskjelettet i Norge. Dere får også prøve skarpe flintkniver, lage ild med ildstål, kjenne tyngden av vikingbrynje og sverd, skrive runer og enda mer. Visste du for eksempel at vi har et isbjørnskjelett utstilt på Arkeologisk museum.
Denne omvisningen passer godt for barn.

I tillegg er langhuset som vanlig klart for barn som vil kverne korn til mel, kle seg i forhistoriske drakter og være noen timer i fortiden.

Kl 14. har vi en omvisning for voksne; Rogaland gjenoom 10.000 år. Vi tar dere med gjennom utstillingen vår, og viser fram flotte funn og forteller gode historier.

Vi har også åpent i påsken.
Da har vi følgende program på alle åpningsdagene:

12.00 Barnefamilier: TIDSREISEN. Vandring gjennom forhistorien.
14.00 Voksne: «UTFERD. MOT VEST I VIKINGTID». Omvising i utstillingen.
Påskequizord. Solboller i kafeen.

Åpningstider i påsken:
Skjærtorsdag 2.april: kl 11–16