Siste uke med sommer...

Sommeren på museet nærmer seg slutten. Utstillingen 'Spor i jord. Nye funn 2008' vises frem til søndag 16. august, og sommeraktivitetene med blant annet arkeologikurs arrangeres siste dag fredag 14. august.

Utstillingen "Spor i jord. Nye funn 2008" viser resultatene av arkeologiske utgravinger fra fjorårets sesong; blant annet fra Hålandsmarka i Time og Tjora i Sola. Gjenstandene vises slik de er funnet i jorda, før de er ferdig konserverte og innlemmet i museets samlinger. Utstillingen står frem til 16. august, med omvisninger kl. 13.00 og 15.00.

Sommer på museet
Museet  byr dessuten hver dag frem til 14. august, med unntak av mandager, på spennende aktiviteter for barn, fra kl. 11 - 17.
I aktivitetsrommet kan man ta tidsmaskinen tilbake til middelalderen, og finne ut hvilke udyr som holdt middelaldermennesket med selskap, kle seg som ridder og teste ut pestspeilet. Dessuten kan man leve som en viking - i vikinghuset, med vikingklær og sverd.

Spennende arkeologikurs for barn
Arkeologikurset arrangeres hver ukedag, unntatt mandag, frem til 14. august. Kurset er et nytt tilbud som vi prøver ut denne sommeren, og passer best for barn i alderen 6 til 12 år. Barna får grave opp sine egne skatter som perler og krukkeskår, fylle ut funnskjema og deretter levere gjenstandene til konserveringsavdelingen. De får tilslutt et kursbevis på at de er godkjente juniorarkeologer. Kontakt oss for mer informasjon.