MENY

Smak på forhistoriens mat

Hva spiste forhistoriens mennesker og hvordan har arkeologene funnet ut av dette? Menyen for flere tusen år siden antas å være svært så variert og ikke minst sunn. Torsdag forteller arkeolog Olle Hemdorff mer om dette.

Arkeolog Olle Hemdorff tar publikum med på en smaksopplevelse og en innføring i hvordan arkeologene jobber for å finne ut av fortidsmenneskets matmønster.


- Når arkeologene leter etter spor av mennesker, er det vanligvis de harde fakta i form av gjenstander de finner. Men for å overleve, må jo mennesker ha mat. Dyrebein, skjell og brente korn sier oss noe om hva som har blitt spist.

For å få kunnskap om mat i fortiden må flere ulike kilder tas i bruk. Vi tror at menyen i forhistorien var variert, og at det også var sunn mat, forklarer Hemdorff somogså vil servere diverse smaksprøver til publikum og dele ut gode oppskrifter.

Museet midt på dagen er et gratis tilbud som gjelder for alle. Programmet starter tirsdag 3. mars kl. 12:00 på Arkeologisk museum.


 

UiS logo