Sommer på museet

Nå er det klart for sommerprogram på Arkeologisk museum. I museumshagen blir det skytebane for de som vil prøve seg med pil og bue, og vi har en utstilling som viser historien til ett viktig våpen i forhistorien - nemlig pil og bue.

Pil og bue blir betegnet som en av de viktigste oppfinnelsene i historien. Den er enkel, hurtig, stille og dødbringende.

Utstillingen følger pilen og buen fra starten, da de revolusjonerte jakten i eldre steinalder, via slagmarkene i jern- og middelalderen, til fredelig fritidssyssel og idrettsgren i moderne tid. Pil og bue spredte seg raskt til de fleste hjørner av verden, og har felt alt fra småvilt til hele imperium.

Søndag 24. juni åpner vår sommerutstilling "Midt i blinken".
Kl. 11.30 blir det en introduksjon til utstillingen
Vi åpner skytebanene i hagen, hvor barna kan få jegerbevis. Skytebanen har buer tilpasset barn, og er bemannet av en av våre museumsverter.
I basisutstillingen blir det sporløype med premie og i langhuset kan ungene blant annet spinne tråd, kle seg i vikingklær og male mel på håndkvern.

Besøk også utstillingen Leire – ild – kar. Flotte leirkar fra Rogaland utstilt på en spennende måte, eller se Spor i jord, nye funn fra 2010 og 2011.

I kafeen selger vi både påsmurt lunsj, mat og is.