Spennene helg med leire

Det er leire og leirkar som vil prege denne helgen på Arkeologisk museum. Det blir både omvisning og forhistorisk verksted.

Utstillingen Leire - Ild - Kar. Keramikkfylket Rogaland åpnet sønag 19. februar, så nå er det leirkarenes magi det handler om på Arkeologisk museum.

Visste du at menneskene i forhistorien så på leirkarene som magiske? De hadde en klump med leire, den ble formet og brent, og ble til et kar. I dag skjønner vi denne prosessen, men tidligere mente de at denne magien kunne overføres til andre plan.

- Et leirkar i graven kunne gi kraft til den nødvendige overgangen fra død til nytt liv. Et leirkar i et overgangsrituale kunne bidra til forvandlingen av et barn til en voksen, forteller professor Siv Kristoffersen.

Og søndag 26. februar kl 13. (Kl. 14 eng) kan du få lære mer om disse magiske leirkarene, da er det omvising i utstillingen.

Og barna er velkomne til å delta på vårt forhistoriske verksted. Der former vi leire fra kl 12 til 15.

Velkommen til en magisk søndag.