Sverdkamp i museumshagen

I sommer arrangeres det spennende aktiviteter for barn i museumshagen på Arkeologisk museum fra kl. 11 til 15 hver dag unntatt lørdag. Du kan for eksempel gå til sverdkamp eller du kan prøve kopier av forhistoriske redskaper.

Stokkebåten i museumshagen er laget av en uthulet trestamme. I steinalderen brukte de økser og meisler av flint og stein. Siden kom det redskaper av bronse og jern. I museumshagen kan du prøve forskjellige redskaper og hogge, meisle og bore i tre. Hvilke redskaper er best, synes du?

Stokkebåten
Du kan også leke i vikingteltet eller fiske fra stokkebåten. Stokkebåter har vært i bruk fra steinalderen og helt opp til nyere tid. Verdens eldste båt av denne typen er funnet i Nederland og er 10 000 år gammel.  Norges eldste stokkebåt er 2 200 år gammel.

I museumshagen kan du gå til sverdkamp. Hvor langt greier du å hoppe baklengs? I sverdkamp er det viktig å kunne trekke seg raskt tilbake fra motstanderen. Derfor trente vikingene på baklengshopp. Husk å holde deg innenfor kampringen.

Skyte med miniarmbrøst
Armbrøst har vært brukt både som våpen i krig og til jakt. Vi har miniarmbrøst, som du kan få prøve. I Norge ble armbrøsten tatt i bruk på 1100-tallet og var til bruk langt ut på 1700-tallet.

Inne på museet har vi egen aktivitetsløype for barn. Vår tidsmaskin er åpen fra kl. 11 til 15.

I sommer holdes det omvisinger i vikingtidsutstillingen Utferd kl. 12, 13 (eng.) og 14 hver dag unntatt lørdag. I den retter vi oppmerksomhet mot menneskene i Rogalands reiser til og kontakt med de britiske øyer, særlig Irland.

Åpent: Mandag-fredag 10-16, lørdag-søndag 11-16. Vi har kafé og gavebutikk.