Tenn lys

Det er høst, kveldene blir kortere og da er det hyggelig med hjemmelagete lyslykter. Kom på verksted på Arkeologisk museum på søndag og lag fine lyslykter.

Søndag 28. oktober har vi verksted for barn, og vi lager flotte lyslykter som kan lyse opp vinterhalvåret.

Vi har også åpent i vår flotte Frølab, hvor det blant annet blir frø som lukter, frø som smaker, frø som man kan se på i mikroskop, man kan sortere og identifisere forskjellige frø og enda mer. Og visste du at verdens største frø veier hele 30 kilo? Og det minste bare 0,81 mikrogram?

Frølaben er åpent i forbindelse med utstillingen navnet «Gullkorn. Frø til nytte og glede». Et samarbeid mellom botanikere og arkeologer på Arkeologisk museum og kunstneren Barbro Raen Thomassen er blitt til en spennende og annerledes utstilling som knytter kunst og viten sammen i utstillingen. Frøobjekter i lys kalkstein stilles ut sammen med forskeres studier av frø.

Åpningstider: mandag: stengt, tirsdag 11.00–20.00, onsdag – lørdag 11.00–15.00, søndag 11.00–16.00.
Vår museumskafe er åpen i hele åpningstiden.