Treff oss i Vistehola

Søndag 6. mai er arkeolog Olle Hemdorff og flintsmed Morten Kutchera på plass i Vistehola i Randaberg i forbindelse med landsbyfestivalen 2012. Lær mer om Vistegutten, hvordan man lagde redskaper i steinalderen og smak på Visteguttens fiskesuppe.

Landsbyfestivalen 2012 arrangeres 6. mai. Da er Arkeologisk museum på plass i Vistehola fra kl 11 til 15.

Her møter du en av Europas dyktigste flintsmeder Morten Kutschera, som demonstrerer flintknakking og hvordan man lagde piler og redskap i steinalderen, Arkeolog Olle Hemdorff forteller om menneskene som bodde i Vistehola og om gutten som leve her en gang i steinalderen. Kokker fra Viste Strandhotell serverer smaksprøver på Visteguttens fiskesuppe.
Elever fra Randaberg kulturskole fyller Vistehola med ekte steinalderliv rund bålet.

Opplegget i Vistehola er en del av familiearrangementet "Søndagstur i landsbyen. En sykkeltur tar deg med gjennom ulike attraksjoner i Randaberg. Start og mål er ved Viste Strandhotell.

Randaberg har et usedvanlig sykkelvennlig veinett i et flott landskap. Sykkeltraseen er denne
dagen skiltet for nedsatt fartsgrense og gir syklistene fortrinnsrett. Gjennom sykkeltraseen er det
arrangert en spørrekonkurranse, og alle postene er bemannet av dyktige og engasjerte fagfolk. De sørger for flotte opplevelser for hele familien og i tillegg vil Randaberg kulturskole by på overraskelser underveis i løypen.

Ved å delta i konkurransen har du anledning til å vinne fine premier. Folder med kart over alle postene og avkryssing for spørsmålene blir utdelt fra sekretariatet ved Vistestranda, og på de sju postene.

Ruta går slik: Vistestranda - Vistehola - Raustein - Vistnesveien via Vistnestunet -
Vistnesveien tilbake mot sentrum - Visteveien - Vistestranda. Parkering i Randaberg sentrum
og ved Viste barnehage (rett ved Viste Strandhotell).
Deltakerbetaling: Kr 20,- per person og
kr 50,- for familie.

Poster:
1) Vistestranda: Syklistenes Landsforening
Sør-Rogaland
2) Ladberget: Randaberg Historielag
3) Vistehola: Arkeologisk museum UiS, Viste
Strandhotell og Randaberg kulturskole
4) Vistnestunet: Jærmuseet og Randaberg kommune
5) Vistemannen: Randaberg Historielag
6) Landsbyhuset 590N: Randaberg kulturskole
7) Vistestranda: Randaberg helselag

Les mer om landsbyfestivalen 2012.

Mellom himmel og jord

Bilde av Stavanger Domkirke

Bilde av inngangspartiet til Arkeologisk museum.

Peder Klowsgate 30A
Epost: post-am@uis.no