Verdens miljøverndag

På lørdag 5. juni markeres Verdens miljøverndag verden over, også i Stavanger sentrum. Minst 23 bedrifter og organisasjoner har gått sammen for å lage en livlig og innholdsrik markering i sentrum. På programmet står blant annet folkefrokost på Kongsgård skole, natursti ved Breiavannet, barnemiljøparade, gratis visning på kinoen og kursing i bygging av elektriske sykler.

Her er noen smakebiter fra programmet:
? Kl. 10-15: Bruktmarked på Nytorget.
? Kl. 11-13: Folkefrokost med lokalprodusert, økologisk og fairtrade-mat serveres i skolegården på Kongsgård.
? Kl. 12-15: Natursti med hovedvekt på artsmangfold ved Breiavatnet.
Utstilling om truet naturmangfold i Rogaland i Sangsalen på Kongsgård skole.
? Kl. 12-15.30: Miljøinformasjon på torget fra mange organisasjoner. Elbil-utstilling, utdeling av vannflasker til temaet "Vann - menneskerett eller handelsvare?"
? Kl. 14: Lær å bygge en el-sykkel! Mini-kurs i teltet på torget.
? Kl. 15.15: Parade og appeller på torget - internasjonale deltakere fra barne-miljøkonferansen "What is energy" i regi av Ung Agenda.

Erterplanten
Arkeologisk museum deltar på Naturstien med fokus på erterplanten og miljøvennlig mat. Erter er blitt dyrket i Rogaland i 2000 år. Planten tar opp nitrogen fra lufta og kan dyrkes uten nitrogengjødsling. På museets stand kan du lære mer om erterplanten, deriblant Jærerten, og få plante en ert - som du kan ta med hjem.

Andre aktiviteter skaper også liv og røre i byen denne dagen: Small Ships trebåtfestival, Musikkfest Stavanger, utstillingen "Håndkraft" i Petrikjelleren, utstillingen "Utopiske samfunn" på Rogaland Kunstsenter og annet.

Søndag

Søndag tilbyr Syklistene i Sør-Rogaland familietur med naturlos til flere av byøyene, det blir miljøgudstjeneste i Domkirken og miljøaktiviteter og omvisning på Jernaldergarden på Ullandhaug.

Se fullstendig program her.