Vi er med på forskningsdagene

Til helgen åpner de årlige forskningsdagene, og Arkeologisk museum vil bli å treffe på Forskertorget i Stavanger sentrum hvor vi setter forhistorien under lupen. På søndag er det barneaktivitet og gratis inngang på museet.

Lørdag 22. september er det et stort forskertorg i Stavanger sentrum. På Arkeologisk museum sin stand setter vi fortidens samfunn under lupen. For hva kan mikroskopi fortelle oss om dagliglivet i fortida.

Lørdag 22. september treffer du oss på Forskningstorget i Stavanger sentrum, hvor vi setter fortidens samfunn under lupen. Hva kan mikroskopi fortelle oss om dagligliv i fortida? Kom og ta en titt!

Søndag 23. september er det gratis inngang på museet, og vi skal se nærmere på steinaldersamfunnet og barna får lage modell av en steinalderboplass.
Vi klipper og limer inn landskapsbilder og figurer fra steinalderen i ekser. Eskene er av ulike størrelser, og hvert barn lager sin egen lille kikkeboks inn til steinalderen; enten det er en fiskeplass langs sjøen eller en jegerplass i skogen.

Se også skjelettet og rekonstruksjonen av Vistegutten, en steinaldergutt som levde for 8200 år siden her i Rogaland.

Ellers byr Forskningsdagene 2012 på et spennende og variert program.