Vi lager fulgemat

Vinteren har allerede vært på en snikvisitt, og alt tyder på at småfuglene også i løpet av denne vinteren vil setter pris på litt fuglemat. På søndag kan barna lage fulgematen selv på Arkeologisk museum.

Frø er tema på Arkeologisk museum denne høsten. Søndag 11. november lager vi fuglemuffins av frø og fett, sånn at fuglene ikke skal trenge å fly sultne gjennom vinteren.

Vi har også åpent i vår flotte frølab, hvor det blant annet blir frø som lukter, frø som smaker, frø som man kan se på i mikroskop, man kan sortere og identifisere forskjellige frø og enda mer. Og visste du at verdens største frø veier hele 30 kilo? Og det minste bare 0,81 mikrogram?

Frølaben er åpent i forbindelse med utstillingen navnet «Gullkorn. Frø til nytte og glede». Et samarbeid mellom botanikere og arkeologer på Arkeologisk museum og kunstneren Barbro Raen Thomassen er blitt til en spennende og annerledes utstilling som knytter kunst og viten sammen i utstillingen. Frøobjekter i lys kalkstein stilles ut sammen med forskeres studier av frø.

Vår kafe er åpen i hele åpningstiden, og vi serverer herlig grøt hele helgen, i tillegg til påsmurt lunsj og kaker.

Åpningstider:
tirsdag 11.00–20.00, onsdag – lørdag 11.00–15.00, søndag 11.00–16.00