Vi markerer solsnu

Nå går det snart mot lysere tider. Sola snur på søndag, og vi markerer Solsnu på museet, med å gi et pusterom fra julestresset. Det blir yoga for voksne, og barna kan lage lyslykter.

Søndag kl 23:03 snur sola, og dagene blir sakte lengre. Tidligere kan man ha feiret at det gikk mot lysere tider, eller holdt fest for å hjelpe lyset og de gode maktene gjennom den mørkeste tida på året.

På Arkeologisk museum tar vi en pause fra julemaset, og vil tilbyr et pusterom i innspurten til jul. For søndag 21. desember markerer vi vintersolverv på Arkeologisk museum, med program både for voksne og barn.

Kl. 12 kan barnefamilier bli med på omvisningen Tidsreisen, en vandring gjennom forhistorien.
Kl. 13 - 15 har vi et kreativt verksted for barn: Vi lager lyslykter. Besøk langhuset som er gjort klart til jul.
Kl. 14 Yoga for voksne. Vi gjør solhilsener. Ta med matte.

Vi har åpen kafe med både påsmurt lunjs, risgrøt, lapper og hjemmebakte kaker.

Velkommen til en litt annerledes søndag på museet.