Vikingenes jul

Kom og vær julegjest på Arkeologisk museum og lær mer om tidligere tradisjoner i årets mørkeste tid. Vi har pyntet til jul og tar dere med på omvisninger for barnefamilier og for voksne.

Søndag 14. desember har vi Vikingenes jul på Arkeologisk museum.
Kl. 12 kan barnefamilier bli med på omvisningen Tidsreisen, en vandring gjennom forhistorien.

Kl. 13 - 15 Vi lager halmfigurer. Besøk langhuset som er gjort klart til jul og lær om bakgrunnen for noen av våre juletradisjoner.

Kl. 14 har vi en omvisning for voksne som vi har kalt Rogaland gjennom 10.000 år. Det blir en omvisning gjennom vår utstilling med fokus på drikkeglass, ølbrygging og drikkeskikker.

Juleøl
Juleøl skal ha blitt brygget i mer enn 4000 år. Øl er brygget på spirende korn, var sett på som hellig og gav livskraft nettopp på grunn av dette. I Gulatingsloven ble det lovfestet at det skulle brygges øl til jul, og det skulle drikkes opp innen jula var over. På Arkeologisk museum kan du se flotte drikkebeger og drikkehorn i utstillingen, og vi selger også kopier i vår museumsbutikk.

Julegrøt
Risgrøt selges i kafeen hver tirsdag ettermiddag og hver søndag i desember. Kun kr. 30 for barn og 45 for voksne. Rød saft følger med.

tirsdag 11.00–20.00
onsdag – lørdag 11.00–15.00