Vikingmarked på Jernaldergarden

Årets vikingmarked går av stabelen førstkommende helg. Hundrevis av vikinger kommer fra fjern og nær for å lage et enda større og bedre marked enn i fjor - da var det over 1500 besøkende som tok turen til Jernaldergarden.

? Det blir tre dager med vikingtidsaktiviteter på Ullandhaug: Riding på vikinghester, kampoppvisninger, fortellerstund med norrøne myter, flammeblåsere, bueskyting, lek og spill og selvfølgelig omvisninger, forteller husfrue Inger Horve. Hun har det svært travelt i disse dager, det er mye som skal falle på plass innen fredag. ? Men det er absolutt verdt det. Hafrsfjordvikingene er drevne i logistikken, tidligere ble jo markedet holdt i Møllebukta ved Hafrsfjord. Sammen får vi til et skikkelig godt marked, sier Horve.

Horder med handelsfolk
Til Hafrsfjordvikingenes marked kommer det i år enda flere handelsfolk enn i fjor. ? Handelsfolkene bor på garden hele helgen, ikledd i vikingtidsklær. De selger jernalderhåndtverk som smykker, sverd, klær og mye annet. De er også håndtverkere så mesteparten av det de selger er håndlaget, sier Horve.

Sol og mat
- Det ser ut til at vi har værgudene med oss, det er meldt sol hele helgen. I år vil det også selges mat på markedet, blant annet vikingpølser fra Gabbas. Men det er også anledning til å grille selv på de store fellesgrillene, sier husfruen.

Praktisk info
Åpningstider: Vikingmarkedet er åpent fredag kl. 16.00?20.00, lørdag kl. 11.00?18.00 og søndag kl. 11.00-16.00.
Billettpriser: Voksne kr 100. barn/honnør/student kr 50, familie kr 200. Billetten er gyldig hele helgen både på Jernaldergarden og Arkeologisk museum.
Gratis parkering på Universitetet i Stavanger.
Program for Vikingmarkedet 2010