Vikingsommer på museet

Årets aktivitetsutstilling handler stort sett "bare" om vikingtiden. Fra tirsdag 15. juni til søndag 8. august blir du tatt imot av museets formidlere i vikingtidsdrakter - klare til å vise frem vårt nye vikingtidsrom og vår nye mini-vikingtidsutstilling med funn som ikke tidligere er blitt vist fram. I løpet av sommeren kan du dessuten prøve ut forskjellige vikingaktiviteter og ikke minst: løse mysterier fra fortiden i CSI-rommet.

Varierte vikingaktiviteter for barn hele sommeren:

15. juni - 18. juni   Lag en vikinghjelm!
20. juni - 25. juni    Riss magiske runeamuletter
27. juni - 2. juli           Lag pose av lin
4. juli - 9. juli      Riss magiske runeamuletter
11. juli - 16. juli     Bli med og mal dragehoder!
18. juli - 23. juli   Lag en vikinghjelm!
25. juli - 30. juli  Norrøne guder og gudinner

1. august - 6. august
og 8. august

Lag en vikinghjelm!

vikinghusfrue_edited-1

Åpent vikingrom for barn hele sommeren
Kle deg i vikingklær, bo i vikingteltet, prøv ei ringbrynje, lek i langhuset, mal korn på ekte vikingvis og spinn en tråd slik vikingene gjorde det.

detektiv_edited-1.jpg%20%28205x263%29

CSI-rom
I sommer kan barn og ungdom også prøve seg som etterforskningsagenter. Forskere er jo som detektiver, de løser mysterier fra fortiden. I CSI-rommet får barna i oppdrag å løse gåter og mysterier fra fortiden, og da spesielt fra vikingtiden.

Sporløype og museumshage
Ellers kan barna gå sporløype og vinne fine premier. I museumshagen kan barna ro i vikingskipet, spille kubb eller gå på hjortejakt og få jegerbevis.

Nye og bedre åpningstider
I sommer åpner vi også dørene på mandager, og en time tidligere enn i fjor: mandag til fredag er museet åpent fra kl. 10.00 til kl. 17.00. På lørdager og søndager er museet åpent fra kl. 11.00 til kl. 17.00.

Ordinært museumstilbud på lørdager.