MENY

Aktiviteter og opplevelser for hele familien

På Arkeologisk museum er det alltid mange spennende aktiviteter for barn. Hver søndag har vi opplevelser og aktiviteter for hele familien. Vi har også populære aktiviteter i skolens ferier. Velkommen til gode museumsopplevelser!

 • Vikingomvisning på Arkeologisk museum.
  Bli med på omvisning i vikingtidsutstillingen Utferd hver søndag kl. 12. Foto: Felix Skulstad/ Arkeologisk museum
 • Møt en forsker på Arkeologisk museum
  Hos oss kan du møte ekte forskere. Her er det Sean D. Denham som forteller om gamle bein. Foto: Marie Von Krogh / Arkeologisk museum
 • Fortellerstund på Arkeologisk museum.
  Innimellom har vi fortellerstund. Spennende for både små og store.
 • reis med tidsmaskinen på Arkeologisk museum.
  I underetasjen har vi en tidsmaskin. Tar du sjansen?
 • Bilde fra smia på Arkeologisk museum.
  På Museumsnatt åpner vi opp og man får se bak fasaden. Her i smia vår.

Arkeologisk museum har et mangfold av omvisnigner, foredrag og andre aktiviteter knyttet opp mot våre utstillinger og forskningen som gjøres på museet. 

Hver søndag tilbyr vi gode familieopplevelser, utforsk forhistorien sammen med barna og se ting fra nærområdet. I utstillingen tilbys også sporløyper eller skattejakt, som passer fra 5 år og opp.

Reis med Tidsmaskinen i underetasjen og oppleve hverdagslkivet slik det var i steinalderen. Etterpå kan du gå til vikinglanghuset og gjøre aktiviteter knyttet vikingenes hverdagsliv som å spinne ulltråd, kvernemel, slå med ildstål og flint og lære runebokstaver. 

På utvalgte søndager (se nettkalenderen) er det verksted fra kl.12 til kl. 15.00. Barna får være kreative samt høre litt om fortiden knyttet opp til dagens aktivitet.

I vår kalender finner du det oppdaterte programmet.