MENY

Det åpne museum

Arkeologisk museum skal være en møteplass både mellom kultur i fortid og nåtid, og mellom folk fra ulike kulturer. Velkommen til et hyggelig og lærerikt museumsbesøk og et spennende møte med Rogalands forhistorie.

  • Bilde av fasaden til Arkeologisk museum.
  • bilde av en perle med ansikt, utstilt på Arkeologisk museum.
  • Bilde av et Sverd funnet på Øvstabø i Vindafjord. Utstilt på Arkeologisk museum.
  • Bilde av barn som ser på vikingssverd, ringbrynje og hjelm i utstillingen.

Arkeologisk museum, Universitetet i Stavanger holder til i vakre lokaler som er spesialbygd for museets profil. I den arkitektoniske åpenheten kan en supplere utstillingsbesøket med en titt inn til bevaringsprosessene og forskningsprosjektene i verksteder og laboratorier.

Museet er publikumsåpent hver dag unntatt mandag, i sommermånedene juni, juli og august har vi åpent også på mandager.
Våre museumsverter hjelper gjerne med å tilrettelegge besøket for den som ønsker veiledning til spesielle interesseområder. Den som vil orientere seg videre i fortidens natur og kultur, finner modeller og mindre utstillinger som peker utover den rikholdige samlingen av oldsaker og temautstillingene.

Litteratur fra museets eget forlag er til salgs i museumsbutikken, og her er det lov å bla gjennom publikasjonene. Vi har også et bibliotek som har et rikholdig utvalg av litteratur om arkeologi.

Fra den romslige vår kan en se ut i museumshagen, og vår gode lunsjmeny baserer seg på økologiske råvarer. Vi har også gode, hjemmebakte kaker, økologisk kaffe, te og brus. 

Vi ønsker deg velkommen til et spennende, lærerikt og inspirerende museumsbesøk.