MENY

Det åpne museum

Arkeologisk museum skal være en møteplass både mellom kultur i fortid og nåtid, og mellom folk fra ulike kulturer. Velkommen til et hyggelig og lærerikt museumsbesøk og et spennende møte med Rogalands forhistorie.

  • Bilde av fasaden til Arkeologisk museum.
  • bilde av en perle med ansikt, utstilt på Arkeologisk museum.
  • Bilde av et Sverd funnet på Øvstabø i Vindafjord. Utstilt på Arkeologisk museum.
  • Bilde av barn som ser på vikingssverd, ringbrynje og hjelm i utstillingen.

Arkeologisk museum, Universitetet i Stavanger holder til i vakre lokaler som er spesialbygd for museets profil. I den arkitektoniske åpenheten kan en supplere utstillingsbesøket med en titt inn til bevaringsprosessene og forskningsprosjektene i verksteder og laboratorier.

Museet er publikumsåpent hver dag unntatt mandag, i sommermånedene juni, juli og august har vi åpent også på mandager.
Våre museumsverter hjelper gjerne med å tilrettelegge besøket for den som ønsker veiledning til spesielle interesseområder. Den som vil orientere seg videre i fortidens natur og kultur, finner modeller og mindre utstillinger som peker utover den rikholdige samlingen av oldsaker og temautstillingene.

Litteratur fra museets eget forlag er til salgs i museumsbutikken, og her er det lov å bla gjennom publikasjonene. Vi har også et bibliotek som har et rikholdig utvalg av litteratur om arkeologi.

Fra den romslige musumskafeen vår kan en se ut i museumshagen, og vår gode lunsjmeny baserer seg på økologiske råvarer. Vi har også gode, hjemmebakte kaker, økologisk kaffe, te og brus. 

Vi ønsker deg velkommen til et spennende, lærerikt og inspirerende museumsbesøk. 

UiS logo