MENY

Museumsbutikken

Museumsbutikken på Arkeologisk museum og Jernaldergården har gavene utenom det vanlige. De du skulle ønske du fikk i gave selv. Kom og ta en titt!

  • Bilde av glass i butikken på Arkeologisk museum
    Vi selger flotte glass i vår museumsbutikk.
  • Bilde av vikingutstyr til salgs i butikken på Arkeologisk museum
    Vi har både vikinghjelper, ringbrynje og annet utstyr en ekte viking trenger.
  • Bilde av skjold og sverd
    Skjold og sverd.

Museumsbutikken har et spennende vareutvalg til store og små! Noe av det mest unike er at vi lager og selger kopier av utvalgte forhistoriske gjenstander fra Rogaland - gjenstander som stammer fra steinalder, bronsealder, jernalder og vikingtid. Noen av originalene kan du se utstilt på Arkeologisk museum. Dermed formidler noe av vareutvalget i museumsbutikken Rogalands forhistorie, og den kunnskapen som Arkeologisk museum representerer. Her er det noe for noen og enhver.

Til de små
Ingenting er som glade og interesserte barn, og museumsbutikken byr på flotte treleker, kostymer og "hobby"-leker som inspirerer til mye lek og moro. Skrivesaker og linjaler er morsomt for skolestart.  

Til lesehesten
Vi har et bredt utvalg av bøker. Interessante vitenskapelige og populærvitenskapelige tidsskrifter, samt egenproduserte rapporter hvis du er spesielt interessert i arkeologiske undersøkelser i regionen.  Du finner mange billedskjønne praktbøker du ikke har lyst å gjemme inni bokhyllen hjemme. Noen bøker kan faktisk ligge fremme på stuebordet!

Til den håndflidinteresserte
Du finner kvalitetsgarn og kjekke bøker om nålbinding, hvis du vil lære håndarbeid på vikingvis. Prøv de fine strikkepinnene i bein. Pledd og tekopp selges også, så nå er høsten og vinteren reddet!

Til prinsessen som ingen kunne målbinde
Vi selger vakre sølv og bronsesmykker som er kopier av funn, og noen finner du faktisk også i utstillingen på museet. Tenk å kunne bære et smykke f.eks. som er likt det en dronning fra vikingtid gikk med.

Til matinteresserte
Det er flere flotte og populære kokebøker til salgs i museumsbutikken, og hvorfor ikke også plukke med en liten boks Vikingsalt med røkt tang?

Til bestemor og -far
Hva passer til bestemor og bestefar i dag når de er så sykt spreke at det ofte er de som tar ungene med på museet og koser seg en hel dag? Alt egentlig, det er bare å ta turen innom!

Til dyrevennen
I besøkssenteret på Jernaldergården er morsomme puter og servietter med sauemotiv. Eller hva med en boks med et byggesett for et "innsektshotell"?

Til hobbyarkeologen
Bøker om utgravninger og egenproduserte rapporter fra arkeologiske undersøkelser som foregår i regionen. Her er det mye spennende lesing! Fine souvenirer. Og ikke glem å bli abonnent, eller gi et gaveabonnement, på frá Haug ok heidni

Til den det er umulig å kjøpe presang til
Ikke noe problem. Vi har gavekort!

Velkommen til museumsbutikken på Arkeologisk museum og Jernaldergården!