MENY

En smak av forhistorien

Våre kulturhistoriske menyer både på Jernaldergården og Arkeologisk museum består av ingredienser som menneskene i forhistorien hadde kjennskap til, med en liten «twist» for å justere smakene til moderne smaksløker.

Spennende smaker på Jernaldergården og Arkeologisk museum. Illustrasjonsfoto: Anne Lise Norheim Vi tilbyr spennende smaker på Jernaldergården og Arkeologisk museum. Illustrasjonsfoto: Anne Lise Norheim

Vi tilbyr alt fra enkel til full servering tilpasset ditt arrangement. Vår restaurant, Kafé Ask og Embla, står for tilbereding av lekre retter fra vår forhistoriske festmeny. Menyen er basert på råvarer som det var tilgang på også i forhistorisk tid. Foruten råvarene er prinsippene for tilberedingen de samme, men serveringen er tilpasset tiden vi lever i nå.

På Jernaldergården lager vi også lam i kokegrop, en forhistorisk tilbereding av store stykker kjøtt som gir en helt unik smaksopplevelse. Her kan du og ditt selskap ta del i prosessen, hvis dere ønsker det.

I alle ledd er det kvalitet og historisk forankring. Vi tilbyr langt mer enn gode smaker, våre dyktige formidlere kan også ta deg med på en kulinarisk reise og fortelle om tidlige mattradisjoner i Norge, noe som kan sette en ekstra spiss på arrangementet.