MENY

Nytt juletilbud for elever på Jernaldergården

Ta læringen ut av klasserommet og inn til oss. Nå har vi et nytt tilbud før jul: Jól i langhuset på Jernaldergården.

Bilde av barn som kverner mel på Jernaldergården. Ta elevene med på en lærerrik førjulopplevelse på Jernaldergården

I år har vi et helt nytt juletilbud på Jernaldergården fra 26.11 til 20.12. Vi har åpent for bestillinger for skoleklasser tirsdag til fredag, og vi tar imot elever fra 5. klasse og oppover kl. 9 og kl. 11.

Opplegget tilpasses også for elever i ungdomsskolen.

Jól i langhuset på Jernaldergården

Hvorfor har vi juletre og hvem er egentlig julenissen?

Den norske tradisjonelle julefeiringen har røtter helt tilbake til førkristen tid. I dette opplegget tar vi elevene med på en reise tilbake til en gård i eldre jernalder. Her lærer barna om livet på gården og hvordan man kan ha feiret høytiden Jól i eldre jernalder, og dette setter den moderne julefeiringen i et historisk perspektiv. Gårdens folk trenger hjelp og elevene tar del i juleforberedelsene, elevene får blant annet lage sitt eget smør.
Opplegget gir rom for refleksjon og undring rundt de eldste høytidstradisjonene.

Tilbudet oppfyller kravene i læreplanen i fagene kristendom, religion, livssyn og etikk - samisk (RLE2-02) og Læreplan i samfunnsfag (SAF1-03). 

Elevene må ha på varme klær og sko, undervisningen foregår utendørs og i langhuset. Det er også mulighet for å avslutte besøket med julegrøt med selvlaget smør til smørøyet, for de som ønsker det! Pris på grøt 30kr per person.
Skoleomvisning uten mat er gratis. Varighet ca 1,5 time uten mat. Med mat  ca 2 timer.

Bestilling skoletjenesten@uis.no eller mobil 902 87 613