MENY

Date Night

Tirsdag 14.februar er kjent som Valentinsdagen. Vi inviterer alle til å ta med en person; nye par, gamle par, alle slags par, til å strekke på beina og ha en koselig Date Night. Så ta med en venn eller venninne på museet, helt gratis.

Date Night

Vi har laget en helt egen 10 på topp ‘Love Tour’ over kjærlighetsrelaterte gjenstander, fra omtanke til litt mer spenstige objekter. Her på Arkeologisk museum kan du også se lokale vikingskatter, skjelettet av Vistemennesket fra Vistehola og mye mer! Ta med en du er glad i og inviter til Date Night, da kommer dere gratis inn på museet da vel.

Museet er rett opp bakken fra togstasjonen, og har to timers parkering utenfor museet i Peder Klows gate 30A.

Del gjerne bilder med oss på sosiale medier ved å bruke #arkeologiskmuseum

 

Valentinsdagen kan ha røtter i romersk feiring av gudinnen

Juno, som representerte kvinner og ekteskap, og starten på Lupercaliafestivalen, en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar. Den kristne feiringen av Valentinsdagen var opprinnelig en liturgisk feiring til minne om en eller flere tidlige kristne helgener med navnet Valentin eller Valentinus.

Hjerte er et utbredt symbol i tekst og bilder helt fra antikken og i flere kulturer. Hjertet symboliserer vanligvis kjærlighet, men også andre sterke, positive følelser og at noe er verdifullt.

 

 

Arkeologisk museum date

Museet inviterer til Date Night, så ta med en venn eller kjærest!