MENY

Romjul på museet

I romjulen har vi åpent mellom kl. 11 og 15. Du kan utforske utstillingen vår med lommelykt, stresse ned med fargelegging, ta tidsmaskinen til steinalderen og lære om jernalder i langhuset.

Vi låner ut lommelykter i utstillingen, så du kan ta en runde og virkelig studere detaljene på det flotte vi har utstilt. Vi har åpen kafé, og neders i kafeen er det også et bord med tegnesaker. Her kan både store og små fargelegge forhistoriske motiv. 

Og i underetasjen er tidsmaskinen åpen. Gå inn, reis 10.000 år tilbake i tid, og ta del i dagliglivet slik det var i steinalderen. Her kan voksne og barn oppleve forhistorien sammen. I skinnteltet finner dere utstyr dere kan prøve.
Det er mulig å dra på fisketur i stokkebåten - får du noe fisk? Du kan slipe steinreiskaper og lage ild på steinaldervis.

Etter at dere har utforsket livet i steinalderen, er jernalderen bare et lite steinkast unna. Langhuset vårt innbyr til fin leg og samtaler om hvordan livet var for omlag 1500 år siden. Hva spiste de og hvor lang tid tok det å kverne korn til mel for en hele familie. Prøv selv, med kvernsteinen vår. Korn får du i resepsjonen.