MENY

Vikingsommer på museet

I sommer fyller vi museumshagen med kjekke aktiviteter, vi har sporløype inne på museet og to nye utstillinger; Get Inked og Med klingende nøkler i beltet.

Er du god til å gå i vikingkamp? Prøv deg som viking mot søsken, mor eller far, og se hvem som holder seg innenfor «kamparenaen». Inne i museet kan du se ekte ting fra vikingtiden, blant annet store sverd og flotte smykker. For det var ikke bare krigere, men også mange dyktige damer i vikingtiden.

Og i langhuset vårt inne i museet kan du kle deg i vikingklær, male korn til mel og lære om hva de spiste i vikingtiden og om runer som de brukte i vikingtiden.

Vi har en sporløype som tar deg med gjennom museet. 

Get Inked
Visste du at vikingene pyntet kroppene siden med tatoveringer? 
Det er faktisk mulig at tatovering går helt tilbake til den eldste steinalderen, men dette kan ikke fastslås med sikkerhet.
Lær om teknikker, redskaper og betydningen av tatoveringene - og hos oss kan du se ei tatoveringsnål brukt i forhistorie.

Prøv deg som arkeolog
Noe av det som er spennende med å være arkeolog er å lete etter gamle ting som har ligget begravd under jord og sand i mange tusen år. Ofte kan det skjule seg helt spesielle ting blant store mengder sand. Som en ekte arkeolog kan du vaske fram vikingskatter fra vår vannrenne i museumshagen. Og her er det diplom til alle dyktige arkeologer.

Ta en museumsselfie med våre vikinger
Lær mer om vikingtidens nøkler, hvordan de ble brukt og hva de symboliserte
Bli med på omvisning i vikingtidsutstillingen «Utferd. Mot vest i vikingtid». 

Bilde av to gutter som fekter med sverd i hagen til Arkeologisk museum

Sverdkamp i museumshagen